Dragi nastavnici,

inicijativom „COVID-19 Solidarnost“ svim nastavnicima u RH omogućeno je besplatno korištenje BiGi PRO sustava za stvaranje baze ispitnih pitanja i generiranje ispita u trajanju od godine dana.

BiGi PRO sustav nastavnici koriste za stvaranje i održavanje vlastite baze ispitnih pitanja. U sustavu je moguće ispitna pitanja grupirati po ishodima učenja. Moguće je stvaranje različitih vrsta pitanja (višestruki odabir, da/ne, esejska, skiciraj i objasni, točno/netočno, dopunjavanje rečenice i slično).

Generiranje ispita nastavnici mogu raditi bilo kad tijekom godine zadajući željeni broj bodova na ispitu, a sustav će generirati ispit nasumičnim izborom pitanja. Ispiti se generiraju u .pdf formatu čime je omogućeno ispisivanje ispita na bilo kojem pisaču ili slanje elektroničke pošte.

Nastavnicima je na raspolaganju služba za podršku, a posebno pomoć pri inicijalnom početku rada na BiGi PRO sustavu. Na poveznici https://bigi-pro.com možete dobiti više informacija, obaviti registraciju ili zatražiti pomoć.

Osim u Republici Hrvatskoj, ova inicijativa pokrenuta je i u drugim koronavirusom pogođenim državama u EU i svijetu, kao što su Italija, Španjolska, Austrija, Njemačka, Australija.

Želimo vam uspješan rad!